Kerkük’teki Kürt ve Türkmen çiftçiler işgale karşı yasal prosedür başlatıyor

.

Tarım arazileri işgal edilen Kürt ve Türkmen çiftçiler, bu uygulamaya karşı yasal prosedür başlatma kararı aldı.

Kerkük’ün Topzawe köyünde 45 gündür grevde bulunan Kürt ve Türkmen çiftçiler, grevlerinin sonuçsuz kaldığını, bu yüzden yasal yollara başvurma kararı aldıklarını açıkladı.

Çiftçilerin sözcüsü Muhammed Emin düzenlediği basın toplantısında, gönüllü bir avukatın, yasal işlemler ve işgalin durdurulması için kendilerine vasilik yapacağını belirtti.

Muhammed Emin, “Nasıl ki Baas rejimi döneminde mal ve mülklerimiz işgal edildiyse, şimdi bunu tekrarlamak istiyorlar. Kürt ve Türkmen çiftçiler olarak kendimizi ve mülklerimizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kerkük dışından getirilen ithal Araplar, Irak ordusunun desteğiyle Topzawe köyünde Kürt ve Türkmen çiftçilerin arazilerine el koymaya çalışıyor.

Kurdistan Haberleri

YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir
Irak Başbakanı: Şii milisler silah bırakmak için Türk askerinin çekilmesini istedi
Şoreş İsmail: Peşmerge artık birleşik ve profesyonel bir ordu
Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı: Peşmerge Bakanlığı dışındaki her güç milistir
Fransa ve İngiltere'den Suudi Arabistan'a askeri destek