Katar, İran Diplomatik Personelini Sınır Dışı Etti

.

Katar Dışişleri Bakanlığı, İran Büyükelçiliği’ndeki askeri ve güvenlik ataşelerinin ülkeyi en geç 24 saat içinde terk etmelerini istediğini açıkladı. Bakanlık, bu kişiler ve ataşelik çalışanlarını “istenmeyen kişiler” ilan etti. Bu adım, ülkedeki kritik bir tesise yönelik bir füze saldırısının hemen ardından geldi.

Karar, Katar Enerji Şirketi’nin Ras Laffan endüstri bölgesinin akşam saatlerinde füze saldırısına uğradığını ve bu saldırı sonucu yangın çıktığını ve bazı tesislerde ciddi hasar oluştuğunu duyurmasının ardından alındı.

Şirket, müdahale ekiplerinin yangını kontrol altına almak ve sonuçlarını sınırlamak için derhal harekete geçtiğini belirtirken, şu ana kadar ölümler yaşanmadığını ve hasarın boyutunu belirlemek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Katar İçişleri Bakanlığı, güvenlik tehdidini yüksek seviyeye çıkardığını duyurdu ve vatandaşlar ile ülkedeki yabancıları evlerinde veya güvenli alanlarda kalmaları konusunda uyardı.

Resmî bir açıklamada, Katar Dışişleri Bakanlığı İran’ın Ras Laffan endüstri bölgesine yönelik “acımasız saldırısını” kınadı ve bunu “ciddi bir tırmanış ve ülke egemenliğinin açık ihlali” olarak nitelendirdi. Bakanlık, Katar’ın uluslararası hukuk çerçevesinde yanıt verme hakkını saklı tuttuğunu ve vatandaşlarının güvenliğini korumak için gerekli tüm önlemleri alacağını belirtti.

Kurdistan Haberleri

HAK-PAR, PDK-BAKUR, PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER: GELİN NEWROZ'U HEP BİRLİKTE MEŞALELERLE KUTLAYALIM
Peşmerge Bakanlığı: İki karargahımıza İHA saldırısı oldu
BRICS, Ortadoğu'daki savaşın gerçekleriyle yüzleşiyor
NATO: Hürmüz Boğazı’nı yeniden açma seçenekleri değerlendiriliyor
12 ülkeden İran'a karşı ortak bildiri: ‘Saldırıların hiçbir bahanesi olamaz’