Katar da onayladı: Arap Enerji Konferansı Suriye'de yapılacak

.

Suriye, 11 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşın ardından toparlanmaya çalışırken, 2024 yılında yapılacak Arap Enerji Konferansı'na ev sahipliği yapması kararlaştırıldı.

Katar da Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünü bloke etmemesi dikkat çekerken, Arap Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OAPEC), Şam'ın enerji konferansına ev sahipliğini onayladı.

Toplantıda, 2023'te Katar'da yapılacak konferanstan sonra Şam'ın 2024'te toplantıya ev sahipliği yapması ve Suriye'nin dönem başkanı Suudi Arabistan'ın yerini almak üzere 2022'den itibaren bir yıl boyunca Arap Petrol Bakanları Konseyi'ne başkanlık etmesi kabul edildi.

OAPEC, Cezayir, Bahreyn, Mısır, Irak, Kuveyt, Libya, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşuyor.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Kurdistan Haberleri

Occo Mahabad’ın Medlerden Günümüze Kürt Belleği Kitabı Çıktı
Musa Anter’den aşırı vergi talebi ve ajanlıkla suçlama belgeleri
Zeydi-Trump buluşmasında dikkat çeken ayrıntı: Neden yalnızdı?
Mekke Anlaşması: Husilere karşı Riyad'a destek toplantısı
Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde dikkat çeken iddialar