Kanadalı yetkili: Şam, Rojava’yı fiilen tanımalı

Kanada Avam Kamarası Başkan Yardımcısı Tom Kmiec, Şam’ın Batı yaptırımlarının kaldırılmasını istiyorsa Rojava Özerk Yönetimi’ni fiilen tanıması gerektiğini söyledi.

Kanada Avam Kamarası Başkan Yardımcısı Tom Kmiec, Şam yönetiminin Batı tarafından uygulanan yaptırımların kaldırılmasını istiyorsa Rojava Özerk Yönetimi’ni “fiilen tanıması gerektiğini” söyledi. Kmiec, “Tanınma ve yaptırımların sona ermesi için Kürtleri sahadaki yetkililer olarak kabul eden kapsayıcı ve tarafsız bir devlet kurmaları şart” dedi.

Kmiec, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Şam arasında imzalanan son entegrasyon anlaşmasına değinerek tarafların hâlâ yorum farkı yaşadığına dikkat çekti. Ona göre DSG birleşik bir blok halinde katılmak isterken, Şam’ın onları tek tek orduya almak istemesi krizi derinleştiriyor.

Kanadalı yetkili ayrıca, Suriyeli tüm tarafların farklı etnik ve dini kimlikleri kapsayan yeni bir anayasa üzerinde uzlaşması gerektiğini vurguladı. “Eski yapıların korunması Esad rejiminin baskıcı dönemini tekrarlama riskini taşır. Bu da ülke için yeni bir trajedi olur” ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

İsrail Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti; İran yalanlamadan el yazısını paylaştı
Hamas’tan İran liderine gizli mektup: Silahsızlanmayacağız
Axios: Trump, Hark Adası'na kara birliklerini göndermeyi düşünüyor
Hürmüz misyonuna Almanya, Japonya ve Avustralya'dan ret
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti