Kalın’dan Biden’a: Hala niye aramadı diye endişe içinde değiliz!

.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve geldiği günden bu yana Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hala aramamış olmasından dolayı kaygı içinde olmadıklarını dile getirdi.

Kalın konuyla ilgili olarak, "Biz böyle hâlâ niye aramadı diye kaygı ve endişe içinde değiliz" ifadesini kullandı.

Yazılanları gördüğünü ve anlamakta zorlandığını dile getiren Kalın, "Biraz ağır olacak ama bu durum eski dönemlerin aşağılık komplekslerini çağrıştırıyor bana. Benim Sayın (ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake) Sullivan ile ilk temasımız oldu. Mevlüt Bey (Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu) ABD Dışişleri Bakanı (Antony) Blinken ile görüştü. Arada bizim mevkidaşlarımızla temaslarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

“Türkiye S-400 konusunda geri adım atmayacak!”

Haber Global programında konuşan Kalın, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri konusu hakkında da bazı değerlendirmelerde bulundu.

Kalın, ABD ile yaşanan gerilimde Türkiye'nin geri adım atmayacağını belirterek, “Burada durup dururken Türkiye ben onu değil bunu almak istiyorum demedi. Burada bir ihtiyaç var onu almak istiyorum dedi. Biz Türkiye olarak S-400'lerden geri adım atmayız. Kararlılığımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kalın, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de değinerek, “Avrupa ile hiçbir zaman kopmayacağız. Bu süreçte inişli çıkışlı dönemler oldu. Türkiye perspektifinde bir daralma yaşadı Avrupa. Washington'dan emir alan bir Avrupa var. Avrupa kendi coğrafyasını bırakıp oraya bakıp perspektif belirlemesi küresel açıdan olumsuz hale getiriyor” ifadesini kullandı.


 

Siyaset Haberleri

Dersim-Munzur günlüğü
Dicle’nin petrolünde pazarlık gölgesi
İsrail-Suriye masasında Türkiye pazarlığı: Şam'dan İsrail'e iki şart
Başkan Barzani: Irak Anayasası sorunların çözümü için uygun bir yol haritasıdır
Paşinyan: AB'ye resmî üyelik başvurusu yapacağız