Johnson’dan Trump’a: Kayıtsız, şartsız kınıyorum!

.

 Başkent Londra’da Başbakanlık ofisi 10 Numara'da düzenlediği basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinin ABD Kongresi'ne girmesini ilişkin değerlendirmelere yer verdi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson basın açıklamasında, ABD'nin kendisi için özgürlük ve demokrasi fikirlerini temsil ettiğini belirterek, "İnsanları Kongre binasına saldırmaya teşvik etmenin ve şimdiye kadar Başkanın (Trump) özgür ve adil bir seçimin sonucu konusunda sürekli olarak şüphe uyandırmasının tamamen yanlış olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı. 

Başbakan Johnson, Trump'ın bu konuda söylediklerinin de tamamen yanlış olduğunu dile getirerek, "İnsanları Kongre binasında yaptıkları gibi utanç verici şekilde davranmaya teşvik etmeyi kayıtsız şartsız kınıyorum" açıklamasında bulundu. 

Ayrıca İngiltere Başbakanı, Joe Biden'ın galibiyetinin tescil edilmesinden ve "demokrasinin galip gelmesinden" çok memnun olduğunu da belirtti. 

Amerika Haberleri

28 maddelik 'gizli Ukrayna barış planı' hakkında neler biliniyor?
İlham Ahmed: Ademi Merkeziyetçilikte Büyük Bir Israr Var
Arjen Ari mezarı başında anıldı
Kerkük’teki devlet petrol şirketinde Kürtler üst düzey görevlerden dışlanıyor
Amerikalılar Trump'ın 'otoriter eğilimlerine karşı' sokağa çıktı