Jeffrey: Ruslar Esad’dan memnun değil

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Ruslar Esad'dan memnun değiller. Sorun, başka alternatif görmemeleridir” dedi.

Haber Merkezi - Hudson Enstitüsü'nün video konferansına katılan Jeffrey, Suriye’deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Jeffrey, “Esad ve Ruslar arasına kama çakılmasının mümkün olup olmadığı ve Esad'ın son zamanlarda Moskova'da hoşnutsuzluğa neden olduğu haberlerine inanılması gerekip gerekmediği” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Bu haberlerin doğru olduğunu düşünüyoruz. Son bir yıl boyunca Ruslarla konuştuk. Ruslar Esad'dan memnun değiller. Sorun, başka alternatif görmemeleridir.”

Rusya’nın Suriye politikası hakkında ise Jeffrey, şöyle konuştu:

“Suriye’de askeri anlamda gerçekten çok başarılılar. Sorun şu ki Esad ile ilgili sorunlar nedeniyle siyasi bir çıkış yolu yok. Bizim işimiz onlara BM yoluyla, BM'nin desteğiyle ileriye doğru bir yol sunmak. Ancak bu, kendilerini Esad ve İranlılardan bir dereceye kadar uzak tutmalarını gerektiriyor.”

 

Amerika Haberleri

Kürdistan Bölgesi’ndeki 4 bin camide hutbelerde ortak tema: Ulusal birlik ve Rojava
Ali Fikri Işık: Rojava’da stratejik daralma: Dengeler ve gelecek senaryoları
Barzani Yardım Vakfı’ndan Rojava’ya 67 Tırlık Yardım Konvoyu
Mazlum Abdi’den Şam anlaşması sonrası kritik açıklama
Halep’te asayiş üyesinin cenazesini binadan atan kişi hakkında yeni iddia: Mısır’ın aradığı terörist