İsveçli 21 vekilden Türkiye'de Kürtçe’nin resmi ve eğitim dili olması için kampanya!  

.

Uluslararası Anadil Günü dolayısıyla İsveç Kürdistan Dernekleri Federasyonu (FKKS) anadil için bir kampanya başlattı. Kampanyaya 21 İsveç Milletvekili destek verdi.

İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu’nun (FKKS) kampanya açıklaması şu şekilde:

Dünya Anadil Günü münasebetiyle İsveç Kürdistan Dernekleri Federasyonu (FKKS) anadil için bir kampanya başlattı. Kampanyamız Kürtçenin önündeki engellere odaklanacak. Kürtçe dili artık eskisi gibi aileler arasında, pazarda ve sokaklarda kullanılmıyor. Özellikle yeni nesil Kürtler arasında Kürtçe dili çok nadir kullanılmaktadır.

Kürt dilinin varlığının korunması ve garanti altına alınabilmesi için Kürtçenin resmi bir dil olarak tanınması ve Kürtçenin Türkiye ve Kürdistan'da eğitim dili haline gelmesi gerekmektedir. Kuzey Kürdistan'da Kürtçeyi eğitim dili haline getirmek için son birkaç yıl içerisinde eğitim hakkını elde etmek ve Kürtçe dilini kullanmak için çeşitli platformlar kurulmuştur. İsveç Kürdistan Dernekleri Federasyonu, Kürtçe için tüm çabaları desteklemektedir.

Kampanyamız başta, İsveç ve birçok Avrupa ülkesi ile Kürdistan’da devam edecek. Kürtçe’nin eğitim dili olması için kampanyamızı 20'den fazla İsveçli milletvekili tarfından destekleniyor. İsveç Parlamentosu'na kampanyamızın ulaşmasından büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’de Kürtçe’nin resmi bir dil olması için yine Kürtçe’nin eğitim dili olarak kabul edilmesi için bu konuda başarı elde edinceye kadar kampanyamız sürecek ve durmayacak.

Kürtçe’nin Türkiye’de resmi ve eğitim dili olması için imza kampanyasına destek veren tüm milletvekillerine en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz.

Kovan Amedî, FKKS Başkanı

Bu kampanyayı imzalayan İsveç Parlamentosu üyeleri:

Alireza Akhondi (Center) - Gulan Avci (Lîberal) - Mats Berglund (MP-Partiya Jîngeh) - Gudrun Brunegård (KD- DemokratênXiristiyan) - Joar Forsell (Lîberal) - Roza Guclu Hedin (S- Sosyaldemokrat) - Johanna Haraldsson (S- Sosyaldemokrat) - Niklas Karlsson (S Sosyaldemokrat -) - SerkanKöse (S- Sosyaldemokrat) - Fredrik Malm (Lîberal) - Laila Naraghi (S-) Sosyaldemokrat - Leif Nysmeds (S- Sosyaldemokrat ) - Ola Möller (S- Sosyaldemokrat) - LawenRedar (S- Sosyaldemokrat) - Maria Strömkvist (S- Sosyaldemokrat) - Gunilla Svantorp (S- Sosyaldemokrat) - Mattias Vepsä (S Sosyaldemokrat) - Anna Wallentheim (S- Sosyaldemokrat) - Hanna Westerén (S-Sosyaldemokrat) - Carina Ödebrink (S-Sosyaldemokrat) - Anders Österberg (S- Sosyaldemokrat)

Kurdistan Haberleri

Diyarbakır'da Vakıfbank sanayiciler yerine kayyuma kredi vermiş
Hangi ülkeler TikTok'a karşı nasıl önlemler aldı?
Vahap Coşkun: Birkaç gömlek büyük
Bursaspor, Diyarbakır’a zırhlı araçlarla girdi
Türkiye AB’nin 6 milyar Euro mülteci yardımını nasıl harcadı