İsveç -Kürdistan ilişkileri güçleniyor

Isveç Başkanaı Löfven, bugün de beraberindeki heyetle beraber Pirmam ilçesinde Başkan Barzani’yle görüşüyor.

Dün akşam resmi bir ziyaret kapsamında başkent Erbil’e gelen İsveç Başbakanı Löfven, Başbakan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani tarafından karşılandı.

Löfven, bugün de beraberindeki heyetle beraber Pirmam ilçesinde Başkan Barzani’yle görüşüyor. Görüşmenin başlıca konusunun IŞİD’le mücadele ve Musul operasyonu olduğu öğrenildi.

Toplantıyı takip eden Rûdaw muhabiri Senger Abdurrahman, Löfven’in Kürdistan Bölgesi’ndeki İsveç askerlerini ziyaret ve Stockholm - Erbil ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla geldiğini bildirdi.

İsveç Hükümeti’nin, Birleşmiş Milletler aracılığıyla Iraklı göçmenler için 20 milyon dolarlık yardımda bulunacağı kaydedildi.

IŞİD’le mücadelede koalisyon güçleri arasında yer alan İsveç’in, Kürdistan Bölgesi’nde 80 ila 90 arasında askeri danışmanı Peşmerge Güçleri’ni eğitiyor.

Ortadoğu Haberleri

Irak hükümetinden Şengal için 6 yıllık yeniden imar planı
Mesrur Barzani’den Eylül Devrimi mesajı: Kürt taraflara birlik çağrısı
Kerkük İl Meclisi’nde komisyonlar yeniden dağıtıldı: KDP’ye iki başkanlık
G20'de Rusya krizi: Avrupalılardan aile fotoğrafı resti
Prof. Dr. Abdullah Kıran’dan DEM Parti’ye: Kürtçe Yok, Haklar Yok, Gündemde ‘Sümer ve Erkeği Dönüştürme’ Var