İsrail Dışişleri Bakanı Saar, İlham Ahmed ile görüştü

İsrail basını, Dışişleri Bakanı Saar’ın Rojava Özerk Yönetimi yetkililerinden İlham Ahmed ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

İsrail’in gazetelerinden İsrael Hayom, İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde Dışişleri Bakanı Gideon Saar’ın Doğu Suriye (Rojava) Özerk Yönetimi Dışişleri Büro Eşbaşkanı İlham Ahmed Ahmed arasında kapsamlı bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Ahmed, Suriye’deki silahlı gruplar tarafından Kürt vatandaşlara yönelik keyfi tutuklamalar ve infazlar hakkında bilgi verdi.

Bakan Saar ise uluslararası meslektaşlarıyla yaptığı tüm diplomatik görüşmelerde Kürtler hakkındaki endişelerini dile getirdiğini belirtti.(Kaynak)

 

 

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor