IŞİD, Xaneqin'de bir grup sivili kaçırdı

IŞİD mensupları, Xaneqin ilçesine bağlı Qaretepe nahiyesinde bir grup sivili kaçırdı.

Haber Merkezi- K24'ün haberine göre, akşam saatlerinde IŞİD mensupları tarafından bir grup sivilin kaçırıldığını ve bilinmeyen bir yere götürüldükleri belirtildi. 

IŞİD’lilerin 140'ıncı madde kapsamındaki bölgelerden Xaneqin'in Qaretepe nahiyesine düzenlediği baskın sırasında sivilleri kaçırdığı kaydedildi.

IŞİD Mensupları dün de Kerkük’ün Dakuk ilçesinde Irak Ordusu mensuplarına saldırmış, yaşanan şiddetli çatışmada 2 Irak askeri yaşamını yitirmişti.

IŞİD’in, Germiyan’ın yanı sıra, Kerkük, Musul, Enbar, Diyala ve Selahaddin’in bazı bölgelerinde terör eylemlerine yoğunluk verdiği görülüyor.

Kürdistan Bölgesi yetkililerinin yanı sıra Iraklı yetkililer, söz konusu bölgelerde IŞİD’in yeniden harekete geçme tehlikesinin olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

 

Siyaset Haberleri

Kemal Tolan ile Söyleşi: Êzidîliği Doğrudan Kaynağından Dinlemek -I-
Mitsotakis'ten Erdoğan'a: İttifak oluşturabiliriz
Mela Bahtiyar: Başkan Barzani, Kürt milletinin Lideridir
Irak'a nakledilen IŞİD'liler arasında 160 Türk vatandaşı
Başkan Barzani ve Bafıl Talabani ile görüştü: Cumhurbaşkanlığı ve Kabine Masada