IŞİD Kürt kentinde saldırdı: Ölü ve yaralılar var

IŞİD mensuplarının Hanekin kentine bağlı Gulale ve Nefthane ilçesi kırsalında düzenlediği iki ayrı saldırıda Iraklı 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti 7’si de yaralandı.

Haber Merkezi- Peşmerge İstihbarat Güçleri Komutanı Binbaşı Ahmed Mustafa, IŞİD mensuplarıunın dün gece Gulale ilçesine bağlı Subeyhid köyünde Irak ordusu askerlerine havan toplarıyla saldırdığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Binbaşı Ahmed Mustafa, saldırıda 1 askerin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını kayedetti.

İkinci bir saldırının da Nefthane ilçesine bağlı Bahçe köyünde Heşdi Şabi menduplarına yönelik gerçekleştirildiğini dile getiren Mustafa, bu saldırıda da 2 Heşdi Şabi üyesinin öldürüldüğünü, 5’inin de yaralandığını belirtti.

Binbaşı Ahmed Mustafa, IŞİD mensuplarının dün gece ayrıca Diyala kentine bağlı İmam Weys ilçesinde 3 koldan Irak güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiğini, ancak çatışmaların sonuçları hakkında bilgi alınamadığını aktardı.

IŞİD mensupları 29 Ekim’de de Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Gulleco kasabasında asayiş güçlerine saldırmış saldırıda 3 asayiş görevlisi şehit düşmüştü.  

Siyaset Haberleri

ABD’den DSG’nin feshine ilişkin ilk açıklama: Abdi ve Ahmed'e kritik görev, Kürtçeye resmi tanıma
Suriye Cumhurbaşkanlığı, Mazlum Abdi-Şara görüşmesinin ayrıntılarını paylaştı
Mazlum Abdi açıkladı: DSG'nin görevi sona erdi
Ankara'dan AİHM'e sert Osman Kavala tepkisi
D.Ü. petrolde de hastanede de kapı duvar