IŞİD, 10 Peşmerge ve 3 sivilin şehit olduğu saldırıyı üstlendi

.

 IŞİD, dün Mahmur’da Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleşen saldırıyı üstlendi.

Mahmur'da gerçekleşen saldırıyla ilgili Telegram kanalı üzerinden açıklama yapan IŞİD, saldırıyı hafif silahlar ve RPG füzeleriyle gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Ne olmuştu?

IŞİD, dün gece Musul’un Mahmur ilçesi Karacuğ Dağı bölgesinde bulunan Xidircice köyüne saldırmıştı.

Saldırıda 10 Peşmerge ve kardeş olan 3 sivil şehit düşmüş, 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralanmıştı. 

IŞİD’in Peşmergeye karşı saldırıları arttı

IŞİD’in dün gece Mahmur ilçesi Xidircice köyünde düzenlediği saldırıda 10 Peşmerge ve 3 sivil şehit düşmüş, saldırıda 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralanmıştı.

IŞİD, 28 Kasım’da, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının Peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

29 Kasım'da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 Peşmerge şehit olmuş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Kurdistan Haberleri

Rojava’da Halk Kürdistan Bölgesi için meydanlara indi
Başbakan Barzani, Hollanda Savunma Bakanı ile görüştü
Kürdistan Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Kadı Muhamed'in Vasiyeti
İsrail'de "Filistinlilere idam" yasası meclisten geçti
Reuters: Binlerce ABD Askeri Bölgeye Ulaştı