İran'da 16 yaşındaki Panahi marş söylemediği için öldürüldü

.

İran'da bir okula baskın düzenleyen güvenlik güçleri, Hamaney'i öven marşı söylemeyi reddeden 16 yaşındaki Panahi'yi darp etti. Panahi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 İran'da, dini lideri Ali Hamaney'i öven marşı söylemeyi reddeden 16 yaşındaki Asra Panahi'nin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü açıklandı. Mahsa Jîna Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından protestoların sürdüğü ülkede, güvenlik güçlerinin okullara sıklıkla baskın düzenlediği bildirildi.

MARŞ SÖYLEMEYEN ÖĞRENCİLER DARP EDİLDİ

İran Öğretmen Sendikaları Koordinasyon Konseyi, bu baskınlardan birinin Güney Azerbaycan eyaletinde yer alan Erdebil kentindeki bir liseye düzenlendiğini aktardı. 13 Ekim'deki baskında, güvenlik güçlerinin öğrencilerden Hamaney’i öven ‘Salam Farmandeh’ adlı marşı söylemelerini istediği ancak öğrencilerin marşı söylemeyi reddettiği belirtildi.

Bunun üzerine güvenlik güçlerinin öğrencileri darp ettiği, birkaç çocuğun hastaneye kaldırıldığı ve bazılarının tutuklandığı kaydedildi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerden biri olan 16 yaşındaki Panahi, hayatını kaybetti.

EĞİTİM BAKANI'NIN İSTİFASI İSTENDİ

İran Öğretmen Sendikaları Koordinasyon Konseyi'nin açıklamasında, 'acımasız ve insanlık dışı' baskınlar kınandı ve Eğitim Bakanı Yusuf Nuri'nin istifasını talep edildi.

Öte yandan İranlı yetkililer suçlamaları reddederken, Panahi'nin amcası olduğunu söyleyen bir erkek, Panahi'nin 'kalp rahatsızlığı' olduğunu savundu.

Kurdistan Haberleri

Suriye’nin Kürt meselesinde yavaş ilerleme, yüksek risk
ABD’nin Ortadoğu’daki askeri üsleri nerede, bölgede ne kadar gücü var?
ABD’ye ait askeri konvoy Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçti
Lavrov: 'Orta Doğu'da durumun yakın zamanda düzelmesi olası değil'
Başkan Barzani, ENKS heyetiyle görüştü: Kürt Birliği Vurgusu