İran | Protestolar büyüyor, can kaybı sayısı 41'e ulaştı!

.

İran devlet televizyonu ülkenin çeşitli kentlerinde ve Rojhilat’ta süren protestolarda ölenlerin sayısının resmi olmayan bilgilere göre 41'e yükseldiğini açıkladı.

Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Jina (Mahsa) Emini'nin 16 Eylül'de katledilmesinin ardından “Ahlak Polisi” ve zorunlu başörtüsü uygulamasına karşı başlayan protestolar sürüyor. 

Devlet televizyonunda yer alan habere göre İran ve Rojhilat’taki protestolarda aralarında polis ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyelerinin de bulunduğu 41 kişi hayatını kaybetti.

Haberde ayrıca İranlı yetkililer tarafından ülke genelindeki ölü sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılacağı da ifade edildi.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’ne bir gecede 15’ten fazla saldırı
Başkan Barzani’den Saldırılara Sert Tepki: 'Kürdistan Hedef Alınıyor'
Tom Barrack : Irak, Kürdistan Bölgesi’nin Gelirlerini Kısıtlıyor
Rojava Kürt Liderliği ve Mazlum Abdi, Neçirvan Barzani’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı
Başkan Neçirvan Barzani: Evime yapılan saldırı şahsıma değil, anayasal makama yapılmıştır!