İran Kürdistan sınırına güç yığıyor

İran Kürdistan Demokrat Partisi(PDK-İ) Peşmerge Güçleri Komutanı Kaweh Behramî, İran’ın Kürdistan Bölgesi sınırına güç yığdığını söyledi.

İran Kürdistan Demokrat Partisi(PDK-İ) Peşmerge Güçleri Komutanı Kaweh Behramî, İran’ın Kürdistan Bölgesi sınırına güç yığdığını söyledi.    

PDK-İ Peşmerge Güçleri Komutanı Kaweh Behramî, İran’ın Kürdistan Bölgesi ile Doğu Kürdistan sınırına  çok sayıda asker ve ağır silah yığınağı yaptığını söyledi.

Doğu Kürdistan Peşmerge Güçleri Komutanı, İran’ın askeri yığınağı Doğu Kürdistan Peşmerge’lerinin eylemlerini sınırlandırmak ve Kürt halkının olası başkaldırısından duyduğu endişe nedeniyle gerçekleştirdiğini  dile getirdi.

Kaweh Behramî konu hakkında şu bilgileri verdi: “İran halk ayaklanmasından endişe duyuyor. Bu nedenle Hemedan, Azarbeycan ve Urmiye sınırına yeni güç takviyesi yapıyor.”  

Geçtiğimiz günlerde Irak medyasında yer alan haberlerde, İran’ın sınır bölgelerine yoğun güç yığınağı yaptığını ve muhalefet güçlere yönelik kapsamlı bir operasyon başlatmayı planladığı iddia edilmişti.

Siyaset Haberleri

Okul saldırısı failinin babası Diyarbakır'da İstihbarat Şube Müdürlüğü yapmış
Hürmüz düğümü: Türkiye'de enerjiye zam baskısı
Rojhılatlı Kürt lider Avrupa Parlamentosu’nda konuştu: İran’da federal sistem kurulmalı
Kremlin: 'İran’daki savaş bizim savaşımız değil'
Neçirvan Barzani ile Fransa Büyükelçisi görüştü