İran güçleriyle çatışma: Üst düzey Komala Peşmergesi hayatını kaybetti

.

Kürdistan Emekçiler Topluluğu (Komala) Peşmergeleri ile İran güvenlik güçleri arasında Meriwan’da çıkan çatışmada, üst düzey bir Komala yetkilisi hayatını kaybetti.

Bugün sabah erken saatlerde Rojhılat'ta (Doğu Kürdistan) Meriwan’ın Piranakoni sınır bölgelerinde, Komala Peşmergeleri ile İran güçleri arasında şiddetli bir çatışma yaşandı.

Kürdistan Emekçiler Topluluğu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Komala Merkez Komitesi üyesi ve partinin Askeri Komisyon Sorumlusu Rebwar Kerimiyan’ın çatışmalar sırasında yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamaya göre, Komala Peşmergeleri ile İran Devrim Muhafızları arasındaki çatışmalar Perşembe öğleden sonraya kadar devam etti. Ayrıca İran güçlerinin bölgeyi ağır silahlarla bombaladığı bilgisi de paylaşıldı.

İran Sınır Muhafızları Komutanı Ahmad Ali Gudarzi de çatışmaları doğruladı ve Rebwar Kerimiyan’ın çatışmada "öldüğünü", çok sayıda kişinin ise yaralandığını açıkladı.

1980 yılında Meriwan’ın Darserani köyünde dünyaya gelen Rebwar Kerimiyan, 2001 yılında Komala Peşmergeleri saflarına katılmıştı.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri