İran: ABD'nin, Türkiye aleyhindeki yaptırımlarını şiddetle kınıyoruz

.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedariki nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kalmasına tepki gösterdi.

Mesajına, Türkiye ve İran bayrağı ile iki ülkenin el sıkıştığını gösteren bir fotoğrafı ekleyen Zarif, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarla bir kez daha uluslararası hukuku çiğnediğini ve yaptırımlara bağımlılığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Zarif, "komşular önceliğimiz" etiketiyle paylaştığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: "ABD'nin, Türkiye aleyhindeki son yaptırımlarını şiddetle kınıyor ve (yaptırımlara karşı) Türk halkı ve hükümetinin yanında duruyoruz."

Ortadoğu Haberleri

İran'dan Kuveyt ve Bahreyn'e füze, ABD'den Keşm'e saldırı
Trump'tan Türkiye'ye İbrahim Anlaşması çağrısı
İran ABD'ye iletilen teklifin detaylarını açıkladı
DTSO’da yeni nesil ihracat destekleri zirvesi
ABD ve Çin Anlaştı: İran Nükleer Silaha Sahip Olamayacak