Irak Cumhurbaşkanı: Sınır ihlalleri sürdükçe Türkiye ile normal bir ilişkimiz olamaz

.

TSK'nin operasyonlarına tepki gösteren Reşid, "Temsilcileriyle yaptığımız son görüşmede de aynı şeyi söyledim, sınırlarımız ihlal edilirken normal bir ilişki sürdürmemiz söz konusu olamaz" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında Rûdaw'a açıklamalarda bulundu. Ankara'ya, 'sınır ihlalleri sürdükçe Bağdat ile normal bir ilişki beklenemeyeceğini' söylediğini aktaran Reşid, Türkiye'nin egemenlik ihlallerinin 'bir rahatsızlık konusu haline geldiğini' dile getirdi.

"Türkiye'nin Irak'a yönelik kara ve hava harekatı konusundaki duruşu, hem Bağdat hem Erbil hükümetlerini küçük düşürdü" diyen Reşid, "Temsilcileriyle yaptığımız son görüşmede de aynı şeyi söyledim, sınırlarımız ihlal edilirken normal bir ilişki sürdürmemiz söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: GAZETE DUVAR

Kurdistan Haberleri

PWK: Sayın Neçirvan Barzani’nin Evine Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz
Neçirvan Barzani'nin Duhok'taki konutuna saldırı: Sudani’den açıklama
İran’da 12 Yaşındaki Çocuklar İçin Seferberlik Programı İddiası
Irak’ta savaş yetkisi tartışması: Bağdat kontrolü merkezileştirmek istiyor
Mesud Pezeşkiyan’ın Oğlu’ndan Savaş Günlükleri: “Hiçbir Şey Normal Değil”