Irak Başbakanı Sudani: 140. Madde’nin uygulanması için bütçe ayrıldı

.

Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmesi sona eren Irak Başbakanı Sudani, 140. Madde ile ilgili soruya verdiği cevapta "140. Madde’nin uygulanması için bütçe ayrılmıştır" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Başbakan Mesrur Barzani görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrasında iki Başbakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Rûdaw muhabirinin 140. Madde ile ilgili sorusunu yanıtlayan Sudani, “140. Madde’nin uygulanması için bütçe ayrılmıştır” dedi.

Başbakan Barzani ise yaptığı açıklamada, “Bütçe tasarısının Irak Parlamentosu’ndan geçeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

140. Madde Nedir?

2003 yılından sonra Irak Anayasası’nda yerini alan 140. Madde Kerkük, Diyala, Musul ve diğer tartışmalı bölgelerin statüsüyle ilgili olan maddedir.

Kürtler 140. Madde’nin uygulanmasını talep ederken, Arap ve Türkmenler buna karşı çıkıyor.

Ayrıca, 140. Madde normalleşme, nüfus sayımı ve referandum gibi 3 adımı uygulamakla yükümlü.

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor