Irak: ABD askerlerinin çekilmesi süreci başladı

.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, ülkedeki ABD güçlerinin çekilmesi sürecinin başladığını ve bunun Bağdat ile Washington arasında varılan anlaşma doğrultusunda yapıldığını bildirdi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin Hefaci yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin çekilmesi sürecinin başladığını ve ilk etapta 500 askerin Irak’tan çekileceğini belirtti.

Hefaci, Bağdat ile Washington tarafından belirlenen takvim doğrultusunda Amerikan askerlerinin çekilmesinin uzun sürmeyeceğini ifade etti.

ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, geçtiğimiz günlerde, ABD'nin, Afganistan ve Irak'taki asker sayısını 15 Ocak 2021 itibarıyla 2 bin 500'e düşüreceklerini açıkladı.

Miller, "15 Ocak 2021'den itibaren Afganistan'daki asker sayımız 2 bin 500 olacaktır. Irak'taki asker sayımız da aynı şekilde 15 Ocak itibarıyla 2 bin 500 olacaktır" demişti.

 

Ortadoğu Haberleri

Irak hükümetinden Şengal için 6 yıllık yeniden imar planı
Mesrur Barzani’den Eylül Devrimi mesajı: Kürt taraflara birlik çağrısı
Kerkük İl Meclisi’nde komisyonlar yeniden dağıtıldı: KDP’ye iki başkanlık
G20'de Rusya krizi: Avrupalılardan aile fotoğrafı resti
Prof. Dr. Abdullah Kıran’dan DEM Parti’ye: Kürtçe Yok, Haklar Yok, Gündemde ‘Sümer ve Erkeği Dönüştürme’ Var