İngiltere'den Peşmerge Bakanlığına: Güçlü bir ulusal ordu kurmanızı destekleyeceğiz

.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika(MENA) İşlerinden Sorumlu İngiliz Kıdemli Savunma Danışmanı Edward Ahlgren, "Peşmergeler bölgede terörle mücadelede ve terörün yenilmesinde önemli bir rol oynadı." dedi.

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamaya göre dün (11 Eylül 2024 Çarşamba) Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Orta Doğu ve Kuzey Afrika İşlerinden Sorumlu İngiliz Kıdemli Savunma Danışmanı Edward Ahlgren liderliğindeki heyeti kabul etti.

Peşmerge Bakanlığı üst düzey yetkililerinin de katıldığı görüşmede Peşmerge Bakanı, bakanlıklarında reform süreci başta olmak üzere birçok önemli konuyu ele aldı.

Bakan Şoreş İsmail, reform süreci hakkında bilgi vererek, "Reform süreci, Birleşik Krallık ve koalisyon üyesi devletlerin desteğiyle bölgede, Irak'ta ve Kürdistan Bölgesi'nde barış ve istikrarın koruyucusu olacak Kürdistanlı bir ordunun inşası yönünde başarıyla ilerlemektedir." diye konuştu.

Edward Ahlgren de Peşmerge güçlerini kahraman ve bölgede barış ve güvenliğin koruyucuları olarak nitelendirerek, "Çabalarınızın ve hedeflerinizin birleşik bir ulusal ordu kurmak olduğunu duymaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu konuda sizi destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kurdistan Haberleri

BM ve Dünya Devletleri'ni İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Gereklerini Yerine Getirmeye Çağırıyoruz!
PWK Batman il yönetimi Kadraj Dergisini ziyaret etti
Türkiye'de evrensel insan hakları 77. yılında ne durumda?
Uluslararası kriz uzmanı: Sezar Yasası ancak Şam’ın sekiz şartı yerine getirmesiyle kaldırılabilir
ABD Kongre üyesi: Irak, milislerin Kurdistan Bölgesi'ne saldırmasına izin vermemeli