İngiltere'den İran'ın eylemlerine tepki: "Harekete geçeceğiz"

.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, diplomatların da katıldığı İngiltere Bakanlıkta düzenlenen bir programda, İngiliz dış politikasına değinerek, İran'ın eylemlerine tepki gösterdi.

İran'ın nükleer silah edinmesini engelleme konusundaki tutumlarında çok net olduklarını belirten İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly açıklamasında, "Buna paralel olarak İran'ın eylemleri kabul edilemez olduğunda yanıt vermek için harekete geçmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Bakan Cleverly, ülkesinin bugüne kadar elde ettiği başarıyı en iyi şekilde sürdürebilmesi için uluslararası müttefikleri ve yeni ortaklarıyla çalışması gerektiğini belirterek şu sözlere yer verdi:

"Önümüzdeki yıllarda, dünya ekonomisinin giderek daha büyük bir payı ve dolayısıyla dünyanın daha büyük bir gücü, Asya, Afrika ve Latin Amerika'daki ülkelerin elinde olacak.

Uluslararası düzenin devam edip etmeyeceğine birlikte karar verecekler. Bu gerçek bir süredir aşikar ancak İngiliz diplomasisinin bu duruma tam olarak ayak uydurduğuna ikna olmadım."

Kurdistan Haberleri

Netanyahu’nun Washington’a sürpriz ziyaretinin perde arkası
Şam’ın yükselişi, Kürtlerin geri çekilişi: Suriye’de yeni dönem
Fesla Yusuf: ENKS, Kürtlerin taleplerini iletmek için Şam'a gitti
Kadın cinayetleri durmuyor: Bir ayda 22 kadın öldürüldü!
Orhan Kotan’ın Eseri 23 Yıl Sonra Yeniden Kürtçe Okuruyla Buluşuyor