İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi uzatıldı: Buradan başım dik çıkacağım

.

30 senedir cezaevinde tutulan Şair Yazar İlhan Sami Çomak'ın tahliyesi İdare ve Gözlem Kurulu'nun oybirliğiyle aldığı kararla 3 ay daha uzatıldı.

30 yıldır cezaevinde tutulan Şair Yazar İlhan Sami Çomak’ın tahliyesine saatler kala, İdare ve Gözlem Kurulu'nun oybirliğiyle aldığı kararla tahliyesi üç ay daha uzatılarak engellendi.

Çomak’ın sosyal medya hesabında paylaşıldığı üzere kendisi şu mesajı iletti: “Ben iyiyim. Güçlü ve ayaktayım. Siz de güçlü olun. Yeni bir durum değil bizim için bu gelişme. Burdan başı dik çıkacağım, önemli olan budur.”

Çomak’ın hukuki vasisi İpek Özel karar hakkında, “Beklemiyorduk böyle bir kararı, gerekçeli karar henüz gelmedi. 9 senedir Silivri’de kalıyor. Son senesinde tek başındaydı. Denetimli serbestlik hakkını kullanamadı. Disiplin cezası yok, iyi halliliğiyle ilgili problem yok. Hukuken her şey bizim yanımızda. Çok umutluyduk. Hukuk yerini bulmuş olsaydı böyle olmaması gerekiyordu” dedi.

Kurdistan Haberleri

PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Kürt kadınları saç örgüleriyle özgürlüğü dokuyor
ABD’den Ortadoğu’da rekor askeri konuşlanma
Trump'ın Barış Kurulu: Türkiye katıldı, Avrupa mesafeli
Almanya, Türkiye'nin imza attığı Barış Kurulu'na katılmıyor
İlham Ahmed: Kürtlerin destek sesi halkımızın onurunu koruyan bir savunma hattına dönüştü