İddia: Türkiye 12 gözlem noktası planından vazgeçebilir

Reuters'a konuşan Türk güvenlik kaynakları: Türkiye'nin Rojava Kürdistanı’nda 12 gözlem noktası kurma planı yeniden değerlendirilecek.

Haber Merkezi- Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’nda 12 gözlem noktası kurma planını gözden geçireceği belirtiliyor. Reuters’a konuşan Türk güvenlik kaynakları, bu planın yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta “Güvenli bölgede 12 gözlem noktası kurmayı planlıyoruz” demiş, bu açıklamaya Suriye yönetiminin en yakın bölgesel müttefiki olan İran’dan tepki gelmişti.

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi pazartesi sabahı yaptığı açıklamada gözlem noktalarına karşı olduklarını söylemiş, Erdoğan ise dün Rusya’ya giderken “İran’dan maalesef bazı çatlak sesler çıkıyor. Sayın Ruhani’den değil. Bunları başta Sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi” demişti.

Türkiye’nin dün Rusya’yla vardığı mutabakatta ise gözlem noktalarına dair bir ifade yer almamıştı. İran da bu sabah, Türkiye-Rusya mutabakatını ‘olumlu bir adım’ olarak değerlendirmişti. 

 

Kaynak: Duvar

Siyaset Haberleri

Kemal Tolan ile Söyleşi: Êzidîliği Doğrudan Kaynağından Dinlemek -I-
Mitsotakis'ten Erdoğan'a: İttifak oluşturabiliriz
Mela Bahtiyar: Başkan Barzani, Kürt milletinin Lideridir
Irak'a nakledilen IŞİD'liler arasında 160 Türk vatandaşı
Başkan Barzani ve Bafıl Talabani ile görüştü: Cumhurbaşkanlığı ve Kabine Masada