Hüseyin: İranlı yetkililere saldırıları durdurun dedik

.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İranlı yetkililere ‘Erbil ve Bağdat havalimanlarına yönelik saldırıları durdurun’ dediklerini belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İranlı yetkililere ‘Erbil ve Bağdat havalimanlarına yönelik saldırıları durdurun’ dediklerini belirtti.

Al Hurra televizyonuna konuşan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İranlı yetkilerle görüşmelerinde Erbil ve Bağdat havalimanlarına yönelik saldırıları açıkça konuştuklarını söyledi.

İranlı yetkililerin saldırılarla ilişkilerinin olmadığını kendilerine ifade ettiklerini kaydeden Hüseyin, Bağdat-Tahran görüşmelerinde İranlı yetkililerden Irak’taki silahlı grupların saldırılarını durdurmaları için devreye girmelerini istediklerini ifade etti.

Hüseyin, “O gruplardan bazıları açıkça İran’a bağlı olduklarını söylüyorlar” dedi.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki saldırılarına da değinen Hüseyin, Türkiye’nin söz konusu saldırıları Bağdat’la anlaşma içerisinde yapmadığını belirtti.

PKK’nin Irak topraklarındaki varlığından memnuniyet duymadıklarını vurgulayan Hüseyin, Irak Anayasası’nın ülke topraklarının komşu ülkelere saldırı amaçlı kullanılmasına izin vermediğini dile getirdi.

Basnews

Kurdistan Haberleri

Yeğişe Çarents ve Ereb Şemo: İki Karslının Erivan’daki Buluşması
Irak, Suriye ve Rojava sınırında güvenlik tedbirlerini arttırdı
Kurtulmuş: “İlk 4 madde ve vatandaşlık tanımının değişmesiyle ilgili bir teklifin kabulü bugünkü siyasi aritmetikte beklenemez”
Kürdistan Asayiş Müdürlüğü: Uluslararası uyuşturucu tüccarı yakalandı
Kürt illerindeki çocuk ölümleri BM gündemine taşınacak