Hulusi Akar: Mutabakat sağlanamadı

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “terörle mücadele” konusunda NATO'da mutabakat sağlanamadığını belirterek, “Terörle mücadelede yalnız bırakıldık” dedi.

Haber Merkezi- “Terörle mücadele” konusunda NATO'da mütabakat sağlanamadığını belirten Hulusi Akar, sözlerine şunları ekledi:

“Terörle mücadelede yalnız bırakıldık. Kimi çevrelerin, ulusal güvenliğimiz için attığımız adımları NATO ittifakını hiçe saydığımızın kanıtı olarak gösterme çabası mantık dışı.”

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin ise Akar, “Patriot'u istedik vermediler S-400'ü değerlendirdik. Ayrıca yerli olarak Hisar projesi çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Ülkesinin NATO içinde tüm yükümlülüklerine bağlı olduğunu belirten Hulusi Akar, sözlerine şunları ekledi:

“Türkiye, sınırlarımızdaki terör örgütü ile Avrupa arasında bir duvardır. NATO'nun varlığı ve Türkiye'nin üyeliğine dair temelsiz görüşler ortaya atılıyor. Kimileri attığımız adımların NATO ittifakının hiçe saydığımızı öne sürüyordu. Bu temelsizdir. Türkiye, NATO içinde yükümlülüklerini yerine getiriyor. Türkiye, hem halkının hem de NATO'nun sınırlarını korumaya devam edecektir.”

Kaynak: Rûdaw

Siyaset Haberleri

Kemal Tolan ile Söyleşi: Êzidîliği Doğrudan Kaynağından Dinlemek -I-
Mitsotakis'ten Erdoğan'a: İttifak oluşturabiliriz
Mela Bahtiyar: Başkan Barzani, Kürt milletinin Lideridir
Irak'a nakledilen IŞİD'liler arasında 160 Türk vatandaşı
Başkan Barzani ve Bafıl Talabani ile görüştü: Cumhurbaşkanlığı ve Kabine Masada