Hüdapar'dan dans gösterisine yapılan saldırı hakkında açıklama

.

 Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Tema Park’ta dün gece özel bir dans okulu dans etkinliği düzenledi. Dans etkinliğine 50 kişilik bir grup, ‘Tekbir-Allah-u Ekber’ sloganları atarak saldırdı.

Saldırı hakkında açıklama yapan Hüdapar Mersin Milletvekili Faruk Dinç, “Diyarbakır’da kamuya açık olan bir alanda sözde "dans etkinliği" adı altında, toplumun değer yargılarının hedef alınarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiş ve tepkisini çekmiştir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran, neslimizi ifsat eden bu  asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukukî tedbirleri almalıdır.

Camiye yakın yerlerde, çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda gençliği hedef alarak ifsat çalışmaları yapanlar ve bunun arkasında duranlar her kim ise haklarında derhal yasal işlem başlatılmalıdır.

Gizli eller tarafından toplumumuz ifsat edilmek istenmektedir. Ancak bilinmelidir ki halkımız kendi medeniyet değerlerinden asla vazgeçmeyecektir.”

Sandalyelerle yapılan saldırıda etkinlikteki bazı kişiler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edilmişti.

Yaralananlardan iki kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırıya maruz kalan yurttaşlar şikayetçi olmuştu.

Kurdistan Haberleri

Sımko Liderliğinde Doğu Kürdistan’da (İran’da) Kürdlerin Mücadelesi - Seîd Veroj
Başkan Barzani, Mazlum Abdi ile görüştü
Neçirvan Barzani ile Mazlum Abdi Erbil’de Bir Araya Geldi
Erbil’de Net Mesaj: Kürtlerin Hakları Güvence Altına Alınmalı
Kürt Siyasetçi Dilan Yeşilgöz Hollanda Savunma Bakanı Oldu