Hoşyar Zebari: PDK'nin 2 kürsüsü iptal edildi

.

PDK Politbürosu üyesi Hoşyar Zebari, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun PDK’nin 2 sandalyesini iptal ettiğini açıkladı.

PDK Politbürosu üyesi Hoşyar Zebari Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun seçimleri kazanan Iraklı 2 bağımsız aday ile 2 PDK adayının yapılan itirazlar sonucu iptal ettiğini açıkladı.

Hoşyar Zebari, PDK’nin 2 kürsüsünün iptal edilmesini “siyasi bir oyun” olarak tanımlayarak, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun bu kararının seçimlere gölge düşürdüğünü kaydetti.

Irak erken genel seçimlerinin adil ve temiz bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden PDK’li Zebari, ancak seçim sonuçarına yapılan itirazlar sonucu alınan kararların adil olmadığına dikkat çekti.

10 Ekim’de gerçekleşen Irak erken seçimlerinin sonuçlarına göre PDK 33 sandalye elde etmişti.

Seçim komisyonun iki sandalyesini iptal edilmesi halinde PDK’nin sandalye sayısı 31’e düşüyor.

 

Basnews

Kurdistan Haberleri

İran’daki protestolara müdahalede can kaybı en az 7 bine ulaştı
Avrupa Parlamentosu Rojava'ya ilişkin tasarıyı kabul etti
AFP: Hol Kampı'ndaki yabancı ailelerin çoğu kaçtı
Rojava’da 12 Yıllık Öz-Yönetim Sonrası Yaşanan Trajedi
Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'nda 1925 Milli Hareketi Anması