Helikopterler, Hizan'da yasaklanan bölgeyi bombalıyor

.

"Özel güvenlik bölgesi" ilan edilen Hizan'ın Xûlepûr ve Kekulan köylerinin de bulunduğu bölge, helikopterler tarafından bombalanıyor.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Xûlepûr ve Kekulan köylerinin de bulunduğu bölge, dün (15 Temmuz) 15 günlüğüne "özel güvenlik bölgesi" ilan edilmesinin ardından bugün havadan bombalandı.

MA'nın haberine göre, yasaklanan bölge helikopterlerle sık sık bombalanıyor. Ayrıca askeri yetkililer tarafından "tarlalara gitmek yasak" anonsları yapıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan çiftçiler serbest

Xûlepur köyünde dün tarlalarını sulamak amacıyla dışarıya çıktıktan sonra gözaltına alınan 2 çiftçi jandarma karakoluna götürüldü. İki çiftçi, ifadelerinin ardından bu sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Hizan ilçesine bağlı Hûzeran, Akûnis, Govan, Lanîlan, Xûlepûr, Kekulan, Sûreh, Pertawan, Kuran ve Mezra Pisyan köylerinde 2 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve yasak sonrası geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

Söz konusu yasak 6 Temmuz'da sonlandırılırken, kente bağlı Xûlepûr ve Kekulan köylerinin de bulunduğu geniş bir bölge, dün 15 günlüğüne "özel güvenlik bölgesi" ilan edilmişti.

Kurdistan Haberleri

ABD'li Kongre üyesinden Bağdat’a uyarı: Irak’ı İran etkisinden kurtarma zamanı
Maraş Katliamının 47. yıldönümü arifesinde / Acı bir hatırlatma: Adalet ve hafıza
Başkan Barzani’den Kürdistan Kadınlar Birliği’ne 73. yıl dönümü mesajı
Şam'daki Kürdistan bayrağı yasağı BM gündeminde
Uluslararası görüşmelerden sızıntı: Batı’dan Özerk Yönetim’e destek, Türkiye’yi rahatsız etti