‘HDP'nin belediyelerini Erdoğan'ın talimatlarıyla görevden aldık’

.

HDP'li belediyelere kayyum atanmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'talimatlarıyla' gerçekleştiğini itiraf eden Soylu, "HDP'nin belediyelerinden rahatsızım dedi, iki günde hepsini görevden aldık" dedi.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Gaziosmanpaşa'da HDP'li belediyelere nasıl kayyum atandığını itiraf eden bir açıklamada bulundu.

Kürt illerini huzur alanına çevirdiklerini savunan Soylu şöyle konuştu:

"Ben İçişleri Bakanı oldum. Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. 'Süleyman, ben bu Güneydoğu'daki HDP'nin, PKK'nın belediyelerinden rahatsızım. Çünkü bunlar çocukları alıp dağa götürüyorlar. Devletin vergilerini PKK'ya gönderiyorlar. Onlar da kurşun olarak bizim Mehmetçiğimize dönüyor. Bunları derhal görevden alacaksın.' dedi. İki gün geçti, hepsini görevden aldık." (Haber Merkezi)

Siyaset Haberleri

BM Güvenlik Konseyi Irak gündemiyle toplanacak
Katar basını: Kor Mor'a saldırı Xurmatu'dan gerçekleştirildi
YNK’de üst düzey istifa
Başkan Barzani: 'Kürdistan Diasporasının çabaları ulusal bir projedir'
Irak, Güney Kore yapımı hava savunma sistemi teslim alacak: Kürdistan Bölgesi kapsam dışı