HDP’den Kılıçdaroğlu’na Yenikapı tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Yenikapı’da 7 Ağustos’ta düzenlenecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne katılma kararı almasına Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) tepki geldi.

HDP Grup Başkanvekili Baluken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı’da 7 Ağustos’ta düzenlenecek ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılma kararını “Beraaaber yürürler aynı yollarda. Beraaaber ıslanırlar yağan yağmurda” sözleriyle eleştirdi.

Baluken, devamında şunları yazdı:

“AKP-CHP-MHP ortaklığı yeni değil, ‘devletin bekası’ ve ‘terörle mücadele’ kılıfıyla 7 Haziran’dan beri sağlanan Kürt karşıtı bir ittifaktır.

“AKP-CHP-MHP 1 yıldır savaş sürecini birlikte yürütmüş, vekillerin dokunulmazlığını kaldırıp, cuntacılara dokunulmazlığı birlikte getirmişlerdir.

“3’ü bir arada savaş cephesi (AKP-CHP-MHP) sivil darbeyi birlikte meşrulaştırmış, karargah darbesinin zeminini birlikte yaratmışlardır.

“3’ü bir arada savaş cephesinin, ülkeyi darbe ya da diktatörlük tehlikesinden çıkarmasını beklemek, yazın ortasında kar yağmasını beklemek gibi.”

Siyaset Haberleri

3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü: Dünyada durum ne?
Türkiye'den İsrail kararı: Tüm ticari işlemler durduruldu
TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 69,80
Erdoğan’ın ‘Hamas muhabbeti’ neye hizmet ediyor?
1 Mayıs Tertip Komitesi: Yanlış anlaşıldı, çekilme değil protestoydu