HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı

.

HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığı, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla kaldırıldı. Karar, 313 'evet'e karşılık 52 'hayır' oyuyla alındı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Karma Komisyon raporu Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü.

HDP'li milletvekili Güzel adına Grup Başkanvekili Saruhan Oluç savunma yaptı. Oluç'un savunma konuşması 3 saat sürdü.

Savunmanın ardından oylamaya geçildi. Elektronik sistemle yapılan oylamada Güzel'in dokunulmazlığı oy çokluğu ile kaldırıldı. 

Güzel hakkında düzenlenen iki dosya ile ilgili dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor hazırlanmıştı. İkinci fezleke ile ilgili savunma yapılmadı direkt oylamaya geçildi. Yapılan oylamada 327 kabul, 52 ret oyu kullanıldı. Böylece bu dosya için de yargı yolu açılmış oldu.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti komisyon sürecinde dokunulmazlığının kaldırılmasında evet oyu vermişti. Genel Kurul oylamasında da tutum değişmedi. 

Siyaset Haberleri

Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor
Kürdistan Bölgesi hedefte: Hava savunması eksikliği büyüyor