Haşdi Şabi Komutanı Tel Afer'de hava saldırısında öldürüldü

Haşdi Şabi, Tel Afer’deki hava saldırısında Komando Taburu Komutanı Yasin Muhammed Sadık ve 1 milisin döldürüldüğünü 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haşdi Şabi Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, 53. Tugay’a bağlı Komando Taburu Komutanı Yasin Muhammed Sadık’ın Tel Afer ilçesinde düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamaya göre, Ninova eyaletine bağlı Tel Afer’de bulunan 53. Tugay operasyon sahası iki ayrı hava saldırısına maruz kaldı. İlk saldırı akşam saat 17.50’de, ikinci saldırı ise 18.40’ta gerçekleştirildi.

Saldırılarda Yasin Muhammed Sadık ile birlikte bir milis daha öldürülürken, dört milisinde yaralandığı bildirildi. Haşdi Şabi, ölü ve yaralı sayısının ilk belirlemelere göre bu şekilde olduğunu ifade etti.

Öldürülen Yasin Muhammed Sadık’ın, 53. Tugay’a bağlı Komando Taburu’nun komutanı olarak görev yaptığı belirtildi. Saldırının, Tel Afer’in batısında, Suriye sınırına yakın bir bölgede meydana geldiği aktarıldı.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri