Hamas: Gazze’nin yönetimini devretmeye hazır olduğumuza dair herhangi bir mesaj vermedik

.

Hamas’ın Lübnan Siyasi Büro Sözcüsü Shanaa, hareketin Gazze Şeridi’nin yönetimini Ramallah’taki idareye ya da Filistin Kurtuluş Örgütü’ne devretmeye hazır olduğuna dair herhangi bir sinyal ya da mesaj iletmediğini belirtti.

Hamas’ın Lübnan Siyasi Büro Sözcüsü Ayman Shanaa, Sputnik’e demecinde hareketin Gazze’nin yönetimini devretmeye hazır olduğu yönündeki iddiaları yorumladı.

“Gazze'nin yönetimini Ramallah’taki idareye ya da Filistin Kurtuluş Örgütü’ne devretmeye hazır olduğumuza dair herhangi bir sinyal ya da mesaj iletmedik. Hareketin siyasi boyuttan çıkacağına veya Gazze’de sahada varlık göstermekten vazgeçeceğine dair tüm söylemler yanlıştır” diyen Shanaa, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte Gazze’yi savunan ve Filistin halkından sorumlu olan hep bizdik. Hareketimizin bölgenin yönetiminden uzaklaştırılması söz konusu olmadığı gibi, herhangi bir tarafı da bu sürecin dışında bırakmayı düşünmüyoruz.”

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'