Halay operasyonları devam ediyor! Bu kez adres İstanbul

.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince, sosyal medyaya yansıyan ve Gaziosmanpaşa’da gerçekleştiği tespit edilen bir düğünde, PKK/KCK propagandası yaptığı iddia edilen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

13 kişi gözaltına alındı

İstanbul’daki 7 ilçede düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise şüphelilere ait dijital materyallere el konulduğu belirtildi.

Mersin, Ağrı, Siirt'te de halay gözaltıları 

Mersin’de de hedef haline getirildikten sonra gözaltına alınan 9 genç, 25 Temmuz'da "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşandı. Bir düğünde yöresel kıyafet giyip çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 6 kişi “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Son olarak da Siirt'te bir düğünde halay çeken altı kadın, hedef gösterildikten sonra gözaltına alındı.

Kurdistan Haberleri

Sımko Liderliğinde Doğu Kürdistan’da (İran’da) Kürdlerin Mücadelesi - Seîd Veroj
Başkan Barzani, Mazlum Abdi ile görüştü
Neçirvan Barzani ile Mazlum Abdi Erbil’de Bir Araya Geldi
Erbil’de Net Mesaj: Kürtlerin Hakları Güvence Altına Alınmalı
Kürt Siyasetçi Dilan Yeşilgöz Hollanda Savunma Bakanı Oldu