Hakkari Nusaybin ve Yüksekova belediyelerine kayyum atandı

Tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın yerine ise Kaymakam Osman Doğramacı kayyum olarak atandı.

 

Haber Merkezi- Hakkari'de 15 Ekim'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar ve Belediye meclis üyesi İrfan Sarı, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Karaman ve belediye meclis üyesi Sarı, gizli tanık ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası'ndan, Yüksekova Belediye Başkanı Yaşar da 'örgüt üyeliği', “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamalarından tutuklandı.

HDP'li Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın yerine bugün Vali İdris Akbıyık kayyum atandı.

Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın yerine de Kaymakam Osman Doğramacı görevlendirilmişti.

 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'terör soruşturması' kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz İçişleri Bakanlığı'nca açığa alındı.

 

Mardin Valiliği tarafından Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar görevlendirildi.

 

 

Siyaset Haberleri

Washington Post analizi: İran savaşı Türkiye-İsrail rekabetini derinleştirdi
Haseke Vali Yardımcısı: 1500 aile daha Afrin’e dönüyor
KDP ve Komel görüşmesi sonrası ortak açıklama: Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları önceliğimiz
Başkan Barzani: Peşmerge olmak en büyük onurdur
Pekin’de kritik zirve: Çin ve Rusya’dan 20 anlaşma