Hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak!

Türkiye ve kuzey Kürdistan’da Hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumartesi günü market, bakkal, kasap ve manavlar yarım gün açık

Haber Merkezi - Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye ve kuzey Kürdistan’da  15 ilde; 6 ve 7 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

Alınan karara göre; 5 Haziran Cuma saat 24.00 ila 7 Haziran Cuma saat 24.00 arasında belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 il sınırları içinde bulunan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Alınan karara göre; sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

 

Kısıtlamanın olduğu 6 Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

 

Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek.

 

Siyaset Haberleri

İsrail’den Türkiye’ye Suriye mesajı
Dersim-Munzur günlüğü
Dicle’nin petrolünde pazarlık gölgesi
İsrail-Suriye masasında Türkiye pazarlığı: Şam'dan İsrail'e iki şart
Başkan Barzani: Irak Anayasası sorunların çözümü için uygun bir yol haritasıdır