Fuad Hüseyin: Êzidilere adalet sağlanmasını destekliyoruz

.

Irak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Fuad Hüseyin, IŞİD’inÊzidilere ve diğer topluluklara karşı işlediği suçların hiçbir vicdan tarafından unutulamayacağını belirterek, Irak hükümetinin mağdurlara adalet sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Törende konuşan Hüseyin, Irak hükümetinin, mağdurların onurunu geri kazanma ve Êzidi mülteciler ile terörle mücadele nedeniyle bölgelerini terk etmek zorunda kalanlar için barışçıl bir ortam yaratma çabalarını genişleteceğini ifade etti.

Irak Dışişleri Bakanı, IŞİD savaşçılarının Êzidilere ve diğer topluluklara karşı işlediği katliamların kurbanları için adalet sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Ezidi katliamının 10. yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, 5.000 Êzidi’nin soykırıma uğraması ve 5.000’den fazla Êzidi’nin kaçırılması hatırlatılarak, hükümetlere Êzidi katliamını soykırım olarak tanıma çağrısında bulunuldu.

Kurdistan Haberleri

İran savaşı: Körfez'de 20 bin denizci mahsur
Rojava'da Okul İsimleri Değişikliğine tepki: Halk sokağa iniyor
Diyarbakır’da Keldaniler Paskalya’da Barış için dua etti
Vate Grubu 41. kez Diyarbakır’da toplandı
Kobani Bölge Müdürü: Devlet kurumlarının kente dönüşü yakın