Fransa'da 6 polise, ırkçı hakaret ve şiddetten hapis cezası

.

Fransa'da bir Mısır vatandaşını gözaltına alırken şiddet uygulamak ve ırkçı hakaretlerde bulmakla suçlanan 6 polise hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa'da 6 polise, ırkçı hakaret ve şiddette bulunduğu gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Nisan 2020'de Paris'te Mısır vatandaşı Samir E'yi gözaltına alırken ırkçı hakaret ve şiddette bulunan 6 polis, Bobigny Mahkemesi tarafından 6 aydan 12 aya varan hapis cezasına çarptırıldı.

Polislerden Pierre C'nin avukatı Laurent-Franck Lienard, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirtti. Lienard, mahkemenin, sundukları hiçbir delili dikkate almadığını öne sürdü.

Samir E'nin avukatı Arie Alimi, bu mahkeme kararının polis teşkilatının içinde ırkçılığa ve polis şiddetine karşı bir zafer olduğunu belirtti. (PARİS/AA)

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Kadı Muhamed'in Vasiyeti
İsrail'de "Filistinlilere idam" yasası meclisten geçti
Reuters: Binlerce ABD Askeri Bölgeye Ulaştı
New York Post, Trump ile müzakere eden İranlı yetkilinin adını açıkladı
Başbakan Barzani, ABD Enerji Bakanı ile Görüştü