Fransa Parlamentosunda Enfal Soykırımı tasarısı kabul edilmedi

.

Fransa Parlamentosu 16 üyesinin hazırladığı Baas rejiminin Kürdistan halkına yönelik soykırımının (Enfal) tanınmasına yönelik yasa tasarısını reddetti.

Fransa Parlamentosu’nda dün soykırımın görüşülmesi toplantısına 26 parlamenter katıldı. Enfal Soykırımı için yapılan oylamada 9 parlamenter 'evet', 17 parlamenter de 'hayır' oyu kullandı ve tasarı onaylanmadı.Tasarının onaylanmasına karşı çıkan parlamenterler, tarihçilerin tasarı üzerinde daha fazla çalışma yapıp tekrar meclise sunması gerektiğini söyleyerek daha fazla araştırma yapılması çağrısında bulundu.

Söz konusu tasarıda, “Soykırımın anlamını diğer tüm ülkelerden daha iyi bilmesi gereken, aynı zamanda Kürt halkının dostu olan Fransa, insanlığa karşı işlenmiş böylesi suçlara daha fazla ihtiyatla bakmalıdır” ifadelerine yer verilmişti.

Kurdistan Haberleri

Rojava'da entegrasyon tartışması: Statüden siyasi haklara
Occo Mahabad’ın Medlerden Günümüze Kürt Belleği Kitabı Çıktı
Musa Anter’den aşırı vergi talebi ve ajanlıkla suçlama belgeleri
Zeydi-Trump buluşmasında dikkat çeken ayrıntı: Neden yalnızdı?
Mekke Anlaşması: Husilere karşı Riyad'a destek toplantısı