Fransa, AB'nin Suriye'ye yönelik bazı yaptırımları kaldıracağını açıkladı

Fransa Dışişleri Bakanı, Beşar Esad’ın Aralık ayında devrilmesinin ardından Şam'da istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla daha geniş kapsamlı bir hamlenin parçası olarak, Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yönelik bazı yaptırımlarının kaldırılacağını s

Fransa Dışişleri Bakanı bugün yaptığı açıklamada, Beşar Esad’ın Aralık ayında devrilmesinin ardından Şam'da istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla daha geniş kapsamlı bir hamlenin parçası olarak, Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yönelik bazı yaptırımlarının kaldırılacağını söyledi.

Bugün Brüksel'de bir araya gelen AB dışişleri bakanları konuyu görüşürken, bloğun dış politika şefi Kaja Kallas Reuters'e yaptığı açıklamada yaptırımların hafifletilmesi konusunda bir anlaşmaya varılabileceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot Brüksel'deki AB toplantısına gelişinde yaptığı açıklamada, “Suriye ile ilgili olarak, bugün enerji ve ulaştırma sektörlerine ve ülkenin mali istikrarı için kilit öneme sahip finans kuruluşlarına uygulanan bazı yaptırımları kaldırmaya, askıya almaya karar verme aşamasındayız” dedi.

Fransa'nın ayrıca İran'da Fransız vatandaşlarının gözaltına alınmasından sorumlu İranlı yetkililere yaptırım uygulanmasını önereceğini de sözlerine ekledi.

Bakan, “Bugün bu keyfi gözaltılardan sorumlu olanlara önümüzdeki aylarda Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanmasını teklif edeceğim” dedi.

 

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'