FLAŞ! Reuters duyurdu: F-35 için yeni karar

Reuters haber ajansı, konuyla ilişkili iki kaynağa dayandırdığı haberinde ABD'nin Türkiye'ye F-35 satışını askıya aldığını duyur

Reuters'ın haberine göre ABD, F-35 uçaklarıyla alakalı olan bazı ekipmanların Türkiye'ye teslimini askıya aldığını duyurdu.

Konuyla ilişkili kaynaklara dayandırılan haberde, ABD'li yetkililerin söz konusu askıya alma işlemini Türk yetkililere bildirdikleri açıklandı.

İsimlerinin gizli kalması koşuluyla konuşan yetkililer, bir sonraki sevkiyatta gönderilmesi planlanan eğitim ve teknik ekipmanların gönderiminin iptal edildiğini söyledi.

'KARARDA TÜRKİYE'NİN S-400 ISRARI ETKİLİ'

Söz konusu iptal kararında Türkiye'nin S-400 alımındaki ısrarının etkili olduğu belirtildi.

ABD, Türkiye'nin S-400 alımının F-35'leri tehlikeye atacağını belirtirken, Ankara rusya'dan S-400 alımı konusundaki ısrarını koruyor.

Daha önce yine Reuters'a konuşan bir Pentagon yetkilisi, Mart ayında yaptığı açıklamada Türkiye'nin S-400'ler konusundaki ısrarına karşılık olarak teslimatının durdurulabileceği çok sayıda F-35 ekipmanı bulunduğunu açıklamıştı.

PENTAGON YORUM YAPMADI

Öte yandan Pentagon'un, alınan bu son kararla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığı belirtildi.

Türkiye'ye F-35 teslimatı konusundaki nihai kararın ise Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla Washington'da düzenlenecek NATO zirvesinde alınması bekleniyor.(Sputnik)

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor