Financial Times: Türkiye’nin otokrasiye acı ilerleyişi

.

İngiliz The Financial Times gazetesi, Gezi davasında Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezasını eleştirdi ve Türkiye'nin acı bir şekilde otokrasiye ilerlediğini yazdı. 

Yazı işleri imzasıyla yayımlanan makalede, "Kavala'nın davası, Türkiye'nin otokrasiye doğru acı ilerleyişini gösteriyor" denildi.

Makalede, Kavala'ya verilen haksız cezasının korkmadan eleştirilmesi gerektiğinin altı çizildi:

"Son 14 yılda Türkiye’de görülen davalar arasında Osman Kavala davası belki de en kötüsü. Mahkemenin verdiği karar, Kremlin’in Ukrayna’ya açtığı savaşla aynı döneme denk geliyor. Türkiye bir NATO üyesi ve Karadeniz’in koruyucusu olarak görev alıyor ve Rusya ile arabuluculuk çabalarında da önemli bir rolü var. Fakat bu durum Türkiye’nin kanunlara bağlılığını etkilememeli.

Mart’ta enflasyon yüzde 61’e ulaştı ve yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte Erdoğan’ın popülaritesi azaldı. Bu durum gelecek yıl yapılacak seçimlerde etkili olacak. Erdoğan halen pragmatist ve Batı’nın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu biliyor fakat tersi de geçerdi. Kavala’ya verilen ceza ve diğer kararlar Türkiye’nin ABD’den F-16 satın almasını karmaşık bir hale gelebilir. Türkiye bu arada halen Avrupa’ya bağlı, yatırım ve ticaretin yarısından fazlası Avrupa ile yapılıyor."

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Siyaset Haberleri

BM Güvenlik Konseyi Irak gündemiyle toplanacak
Katar basını: Kor Mor'a saldırı Xurmatu'dan gerçekleştirildi
YNK’de üst düzey istifa
Başkan Barzani: 'Kürdistan Diasporasının çabaları ulusal bir projedir'
Irak, Güney Kore yapımı hava savunma sistemi teslim alacak: Kürdistan Bölgesi kapsam dışı