‘Ezdilerin Irak Parlamentosu’nda temsillerinin artırılmasını talep ettik’

Irak Parlamentosu Kürt Ezdi Milletvekili Xalide Xelîl yaptığı açıklamada, Kürt Ezdilerinin Irak Parlamentosu’nda temsillerinin artırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Haber Merkezi- Kürt Ezdi Parlamenter Xalide Xelîl BasNews’e yaptığı açıklamada, Irak Parlamentosu’nda sadece bir Kürt Ezdi Parlamenterin olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentindeki mülteci kamplarda binlerce iç mülteci konumunda, Ezdi Kürtlerin olduğunu belirterek, Irak Parlamentosu içerisinde Ezdi halkının temsiliyetinin olması gerektiğini ifade ederek, bu nedenle Ezdi Kürtler olarak bu mağduriyetin giderilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Xalide Xelîl açıklamasının sonunda imza kampanyalarını Ezdi halkının büyük bir sevinçle karşıladığını ifade ederek, şu ana kadar Irak Parlamentosu’nda, 68 imza topladıklarını ve toplanan imzaları Irak Parlamentosu Başkanlığı’na sunduklarını, onlarında taleplerini memnuniyetle karşıladığını belirterek, bu konu kapsamında Meclis Yasa Komisyonu’nun konu hakkında çalışma başlattığını söyledi.  

Siyaset Haberleri

AK Parti’nin ‘Terörsüz Türkiye’ raporu: Atatürk dönemindeki af sürecine benzeyecek, topluma kazandırmaya devlet öncülük edecek
Diyarbakır’da butik çarşısı açılıyor
AB Rus varlıklarını kalıcı olarak donduracak
Raftan indirilen Akbil davasında Erdoğan'a "gizli" beraat
Rusya göründüğü kadar dirençli değil —Putin zafere yakın olduğunu söylese de gerçekler farklı