Esad rejimi yönetimine AB'den yeni yaptırım!  

.

Esad rejimine yönelik yaptırımlarını sürdüren Avrupa Birliği (AB), Suriye’de yeni dışişleri bakanı olarak atanan Faysal Mikdad'ı yaptırım listesine dahil etti.

AB'nin yaptırım listesine eklenen Suriye’de yeni dışişleri bakanı olarak atanan Faysal Mikdad'ın ardından toplamda yaptırımların uygulandığı Esad rejimi yetkilisi ve rejime finansman sağlayan iş insanı sayısı 289'a yükseldi. Listede ayrıca 70 kurum ve şirket de yer alıyor.

2011'den beri Suriye yönetimine uygulanan yaptırımlar, seyahat yasağı ve AB'deki varlıkların dondurulmasını kapsıyor.

AB, Esad rejimine ayrıca petrol ithalatı yaptırımının yanı sıra yatırım kısıtlamaları, Suriye Merkez Bankasının AB'deki varlıklarının dondurulması, bazı ekipmanların satışına yönelik sınırlamalar gibi uygulamalar getirmişti.
 

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var