Erbil Valisi'nden Ekrem İmamoğlu'na davet

Erbil Valisi Umed Xoşnaw ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, iki il arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini görüştü.

İstanbul’da bulunan Umed Xoşnaw, 28 Kasım 2024 Perşembe günü, İBB Başkanı İmamoğlu ile bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından açıklama yapan Vali Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ve kurumlarıyla tarihi bir ilişkisi olduğuna işaret ederek, Türkiye ile özellikle ticaret alanındaki ilişkileri geliştirmeyi arzuladıklarını söyledi. 

Erbil Valisi, “Kürdistan Bölgesi tüm Irak'a açılan bir kapı haline geldi. Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ticaret Kürdistan Bölgesi'ndeki kapılarımız aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nu Erbil’e davet ettiğini belirten Umed Xoşnaw, 12 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenmesi planlanan Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan vali ve belediye başkanlarının katılacağı konferansa kendilerini davet eden İmamoğlu'na teşekkür etti.

Kurdistan Haberleri

ABD’den Ortadoğu’da rekor askeri konuşlanma
Trump'ın Barış Kurulu: Türkiye katıldı, Avrupa mesafeli
Almanya, Türkiye'nin imza attığı Barış Kurulu'na katılmıyor
İlham Ahmed: Kürtlerin destek sesi halkımızın onurunu koruyan bir savunma hattına dönüştü
BM'den kritik Kobani uyarısı: ‘Tüm yollar kapalı, insani durum kötüleşiyor’