Erbil-Ankara arasında diplomatik temas

.

Başkan Mesud Barzani, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ile bölgenin siyasi durumunu görüştü. 

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani’nin Selahaddin’de Bakan Yardımcısı Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul ettiği bildirildi. 

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ve Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Erman Topçu’nun da görüşmede hazır bulunduğu aktarıldı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki iç meseleler ve yeni kabinenin kurulmasına yönelik adımların ele alındığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki ilişkilere de ışık tutuldu.

Görüşmede ayrıca bölgedeki siyasi durum ve bölgenin geleceğine ilişkin imkanlar ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kürdistan Bölgesi-Türkiye ilişkileri, iki taraf arasındaki dostluğun geliştirilmesi ve Türkiye'deki barış süreci görüşmede ele alınan diğer konular oldu.

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor