ENKS: Özerk Yönetimin açıklamaları olumlu

ENKS üyesi Mecdel Deli, Rojava Özerk Yönetimi’nin “ulusal birlik” adına faaliyetleri önündeki tüm engelleri kaldırmasını olumlu bulduklarını söyledi.

Haber Merkezi- Rûdaw’a konuşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Suriye Kürdistan Birlik Partisi Politbüro üyesi Mecel Deli, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin birlik çağrısını ve Rojava Özerk Yönetimi’nin tavrını değerlendirdi.

ENKS’nin başından beri ulusal birliği bir dava gibi savunduğunu dile getiren Deli, “Amacımız ulusal birlik çerçevesinde mücadelemizi ilerletmekti” dedi.

Deli, “Mazlum Kobani'nin (Abdi) çağrısına pratikte de adım atılarak yanıt verilmesinden ümitliyiz. Kürt birliği için her zaman hazır olduk şimdi de hazırız. Bu hassas süreçte böyle bir çağrı ve ulusal birlik için atılacak adımlar anmalıdır. ENKS bu konuda halkımızın çıkarlarının korunup muhafaza edilmesi adına üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

Mecdel Deli, daha önce TEV-DEM ve ENKS arasında sağlanan anlaşmalara değinerek, “Bundan önce üç defa anlaşma sağlandı, bu anlaşmalara sahip çıkıyoruz. Bu anlaşmalar ileride atacağımız adımlara da temel olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var