ENKS: Kamışlo’daki saldırı bir terör saldırısıdır

.

ENKS heyeti, Kamışlo’da Türkiye’nin SİHA  saldırısında hayatını kaybedenlerin taziye çadırını ziyaret ederek saldırıyı kınadı.

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, olayın ‘terör saldırısı’ olduğunu ve Kürtleri korumanın tek yolunun birlik olmak olduğunu söyledi.

9 Kasım’da Rojava’nın Kamışlo kentinde düzenlenen SİHA saldırısında, bir otomobil hedef alınmış ve saldırıda Rojava’nın tanınmış şahsiyetlerinden Yusuf Gulo ve iki torunu hayatını kaybetti.

Yusuf Gulo, Mazlum Mustafa Gulo ve Muhammed Mahmut Gulo dün Kamışlo’da büyük bir merasimle toprağa verilmişti.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) bir heyet de bugün Türkiye’nin SİHA saldırısında hayatını kaybedenler için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

“Bu olayı kınıyoruz”

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, taziye çadırında yaptığı konuşmada Kürt halkının yüz yüze kaldığı tehlikelere dikkat çekerek saldırı ve tehditlerden korunmanın yolunun ulusal birlikten geçtiğinin altını çizdi.

Davut, Yusuf Gulo’nun aile üyelerine yönelik saldırıyı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi ve saldırıyı kınadı.

Nimet Davut, Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Bu olayı kınıyoruz, halkımıza yapılan bu katliamlar karşısında tek yol Kürtlerin birliğinden geçiyor. Kürtlerin hakları var, kimseye zulmetmedik ve herkesi yardım etmeye çağırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

/rd/

Kurdistan Haberleri

Bonn'da Kürt diasporasının yeni arayışı: Kimlikten kurumsallaşmaya uzanan yol
Ebû Ducane Kurdî: Kürtler topraklarını ve evlerini terk etmemeli
ABD merkezli HKN Energy şirketi, Suriye Kürtlerinden 7 petrol sahasını devraldı
Putin'e muhalif Rus karikatürist Polonya'da öldürüldü
“Demokratik Cumhuriyet” Kürtlerin üçüncü yolu mu?